Jack Ruby wordt veroordeeld voor de moord op Lee Harvey Oswald (1964)

Op 14 maart 1964 werd Jack Ruby veroordeeld voor de moord op Lee Harvey Oswald, de vermoedelijke moordenaar van president John F. Kennedy. Dat Ruby schuldig werd bevonden was niet zo’n verrassing. Hij pleegde de moord voor draaiende camera’s.

Mugshot van Jack Ruby

Nadat president John F. Kennedy op 22 november 1963 werd vermoord, hield de politie Lee Harvey Oswald aan. Deze Amerikaan werd ervan verdacht de president te hebben neergeschoten. Volgens sommige getuigen was Jack Ruby, eigenaar van een discotheek in Dallas, na die arrestatie geregeld te zien in het hoofdbureau van de politie in Dallas.

Twee dagen na de arrestatie van Lee Harvey Oswald kwam Jack Ruby wereldwijd in het nieuws. Toen agenten Oswald vanuit het hoofdkwartier van de politie over wilden brengen naar een lokale gevangenis, drong Ruby door een menigte van verslaggevers en journalisten en schoot hij Oswald neer met een Colt Cobra revolver van het .38 speciaal kaliber. Oswald werd in zijn maag getroffen en overleed nog dezelfde dag aan zijn verwonding. De moord voltrok zich voor de draaiende camera’s van de Amerikaanse televisie. Lees hier meer over Jack Ruby

Meer Amerikaanse geschiedenis
Boek: Killing Kennedy – Het einde van een droom

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Vorige dag

15 maart

Volgende dag

13 maart