Sterfdag van Elvis Presley (1977)

Sterfdag van Elvis Presley (1977)
Sterfdag van Elvis Presley (1977)
De Amerikaanse zanger en acteur Elvis Presley overlijdt op 16 augustus 1977 op 42-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Je zou kunnen zeggen dat de Amerikaan het slachtoffer werd van zijn eigen succes. Presley trad zoveel op en vaak in verschillende staten achter elkaar, dat zijn dag- en nachtritme enorm werd verstoord. Om daarmee om te gaan gebruikte hij geregeld medicijnen, zogenaamde ‘uppers’ en ‘downers’,

Elvis Presley in 1957
Elvis Presley in 1957
De laatste jaren van zijn leven zonderde Elvis Presley zich steeds meer af. Onder meer door het medicijngebruik was de artiest ook steeds dikker geworden. Volgens officiƫle documenten overleed Elvis Presley in een ziekenhuis in Memphis. Hij was hier naar toe gebracht nadat hij in de badkamer van zijn huis in Graceland bewusteloos was gevonden. Een reanimatie in het ziekenhuis mocht niet meer baten. Volgens sommige berichten overleed Presley aan een overdosis medicijnen.

Elvis Presley wordt door velen nog altijd The King genoemd. Hij geldt als een van de meest succesvolle rock ’n roll-artiest aller tijden. In 1955 brak hij door met de hit Heartbreak Hotel. Later scoorde hij onder meer nog enorme hits met nummers als Love me tender, Jailhouse rock, Crying in the chapel en In the getto.

Lees ook: Het eenzame leven van Elvis Presley
…en: De Bunschotense roots van Elvis Presley
Boek: Being Elvis – Een eenzaam leven
DVD: Elvis Presley – A 50th Anniversary Celebration

Nederlandse televisie over het overlijden van Elvis

Verder op 16 augustus:

  • Cyprus
    Cyprus
    1812 – Voor het eerst wordt de berg Finsteraarhorn in Zwitserland beklommen.
  • 1870 – De veldslag bij Mars-la-Tour vormde een onderdeel van de Frans-Duitse Oorlog (1870-1871). Twee Pruisische korpsen drongen het volledige Franse Rijnleger terug naar de forten van Metz.
  • 1936 – Sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Berlijn.
  • 1960 – Cyprus wordt onafhankelijk van Groot-BrittanniĆ«.
  • 1962 – De Britse popgroep The Beatles vervangt drummer Pete Best door Ringo Starr.
  • 1982 – Autonomieverklaring van Navarra in Spanje.
Vorige dag

17 augustus

Volgende dag

15 augustus