Enkele gedaagden tijdens het proces. Voorste rij v.l.n.r.: Göring, Hess, Von Ribbentrop en Keitel. Tweede rij v.l.n.r.: Dönitz, Raeder, Von Schirach en Sauckel
Nog voordat er een eind is gekomen aan de Tweede Wereldoorlog, besluiten Winston Churchill en Jozef Stalin dat de misdaden die door het nazi-regime zijn begaan niet onbestraft mogen blijven. Tijdens een conferentie in Londen, kort na de ineenstorting van Hitlers Derde Rijk, wordt door vertegenwoordigers van de geallieerde landen besproken welke aanklachten er tegen welke verantwoordelijken geformuleerd zullen worden.
Van 20 november tot 1 oktober 1946 staan tijdens het Proces van Neurenberg tweeëntwintig kopstukken van het nazi-regime terecht. Figuren als Joachim von Ribbentrop, Hermann Göring, Albert Speer en Ernst Kaltenbrunner worden uitvoerig aan de tand gevoeld. Onderzocht wordt in hoeverre de verdachten zich schuldig hadden gemaakt aan onder meer oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Negentien van hen worden er uiteindelijk veroordeeld en twaalf krijgen de doodstraf opgelegd.